A madár az ász

Médiavadász

Médiavadász

Madonna és a koronavírus – Egy furcsa egybeesés

2020. március 28. - MédiaVadász

madonna-01.png

Madonna a Tel-Avivban megrendezett 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon előadott közel tízperces performanszának elején fekete ruhában, fején csuklyával jelenik meg (lásd ezzel kapcsolatos videónkat). Az énekesnő és az őt körülvevő, hasonló öltözékben jelenlévő, gregorián stílusban éneklő társai azt a benyomást keltik, mintha egy sötét szekta rituáléján lennénk. Madonna ezt követően felfedi kilétét: egyik szeme el van takarva, fején pedig korona van. Szemén és mellkasán az „X” jele van, háta mögött vörössel egy halálfejhez hasonlatos alakzat. Madonnát az előadás közepén gázálarcos alakok veszik körül. Az énekesnő egyesével megöli őket, közben különös monológot intéz feléjük:

„Olyan naivak! Azt hiszik, nem tudunk a bűneikről. Hogyne tudnánk! Csak még nem szántuk rá magunkat a cselekvésre. A vihar nem a levegőben van, hanem bennünk. Szeretnék neked mondani valamit szeretetről és az egyedüllétről. De már késő. Nem hallod a csuklyád alól, hogy feltámadt a szél?”

A jelenet végén pedig fúj egy nagyot a levegőbe, aminek következtében mindenki elpusztul. Madonna ezt követően egy lepusztult világban arról énekel:

„Nem mindenki éli meg a jövőt, nem mindenki tanul a múltból, nem mindenki léphet be a jövőbe, nem mindenki marad életben.”

Az életben maradtak az előadás végén bebocsátást nyernek a jövőbe, egy paradicsomszerű valóságba.

Van tehát egy koronában megjelenő, a halált megtestesítő szereplőnk, aki körül néhány alak olyan maszkot hord, mint amit sokak hordanak a mostani járvány idején is, és valamiféle viharról beszél, ami hamarosan feltámad, amit nem fog mindenki túlélni. Elképzelhető, hogy mindez a koronavírus jelenségének előrejelzése?

Kapcsolódó videónk:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediavadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr6515565802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serial Slut · http://serial-slut.blogspot.com/ 2020.05.21. 22:49:12

Dehogyis! Az "x" onnan jön, hogy az új albuma Madame X névre hallgat, ő egyfajta alteregója, aki valamiféle beépített ügynök, aki mindeközben harcol a szegénység, az előítéletek, a fegyvertartás és minden ellen is, továbbá mindig is szeretett nagyon drámai lenni. Mivel ő kabbalista lévén évtizedek óta felszólal az izraeli-palesztin békéért, ezért is csapta ki a biztosítékot, hogy az Eurovíziót is erre használta, szóval a halál emlegetése és a maszkok inkább valószínűbb, hogy ehhez kapcsolódnak, pl. vegyi támadásokhoz és hasonlókhoz. Ezt már a 2000-s évek elején, az American Life korszakban is csinálta, akkor is pont ez volt a téma, nem változott azóta egy jottányit sem, csak hát nem minden nap van lehetősége Tel Avivban kiakasztani az embereket egy ennyire érzékeny téma feszegetésével. :)
süti beállítások módosítása