A madár az ász

Médiavadász

Médiavadász

MÁR CSAK KÉT HÉT – Dokumentumfilm beharangozó

2022. augusztus 10. - MédiaVadász

mar-csak-ket-het.png

Egy dokumentumfilm elkészítését tervezzük a 2020 eleje óta tartó Covid-őrületről. Ehhez várjuk a javaslatokat és támogatásokat. Az írás azonos című videónk lejegyzett változata.

Több mint két év telt el a világ egyik legnagyobb átverésének kirobbanása óta. 2020 elején felbukkant az élet színpadán egy járványnak nevezett ördögi erő, és amerre csak megfordult, végzetesnek tűnő pusztítást hagyott maga után. Nem, most nem a megbetegedésekre és a halálesetekre gondolok. Ez az erő valami sokkal veszedelmesebb.

Ez az erő a régi életünk megmaradt pozitívumait rombolta porig és járt felette kíméletlen haláltáncot.

Azokat a dolgainkat vette el, amikre alapozva ebben az amúgy is kaotikus világban úgy, ahogy még boldogulni tudtunk. Most viszont új világrend épül, amiben mindannak, ami természetes, emberi és szellemi, többé helye nincs.

Mi a tököm történt? Azóta is ezt kérdezem magamtól. Hogy volt képes benyelni ezt az egész világ?

Míg az emberiség tekintélyes része szinte egyik pillanatról a másikra igazodott a világ új rendjéhez, addig nekem még ennyi idő távlatából sem sikerült napirendre térnem a történtek felett. Nem értem. Egy sötét varázsló egy elhagyatott, titkos szobában, furcsa jeleket rajzolt maga elé, érthetetlen nyelven mormogott, majd csettintett egyet, s mi hirtelen mindannyian a legelképesztőbb filmek disztópiáiban találtuk magunkat.

A karámból nyárra ideiglenesen kiengedett tömeg nagy része talán már el is felejtette, hány egymásnak napi szinten ellentmondó nyilatkozaton, hány logikátlan intézkedésen, hány betartatlan ígéreten vagyunk már túl.

Nevetséges esetszámokra hivatkozva zártak le országokat és zárták be az embereket a négy fal közé, csapnivaló hatásfokú védelmi eszközöket vezettek be és kényszerítettek ránk, napi huszonöt órában nyomták a képünkbe a horrort, és zsaroltak és megfélemlítettek és kísérleteztek rajtunk. És ha ez nem lenne elég, most épp a majomhimlővel riogatnak, miközben egyre több válságot zúdítanak a nyakunkba, hogy egy percre se legyen időnk levegőt venni, elgondolkozni és megoldásokat találni.

Úgyhogy elhatároztuk, hogy dokumentumfilmet készítünk. Filmet erről a több mint kétévnyi őrületről. Egy olyan filmet, amelyben

felkeresnénk és megkérdeznénk azokat a számunkra hitelesnek mutatkozó szakértőket és gondolkozókat, akik a kezdetektől fogva felismerték és azóta is következetesen képviselik, hogy itt valami bűzlik.

Olyan személyekre lennénk kíváncsiak, akik rájöttek, hogy ez a történet jóval mélyebben gyökerezik és jóval messzebbre mutat, mint amit a médiahiénák és a teletömött zsebű celebvirológusok az esti híradónak keresztelt agymosó műsorokban be akarnak nekünk adagolni. Sok értelmes ember meglátásait hallhattuk már az évek alatt. Ezek a vélemények azonban egymástól különböző, sok esetben egészen elszigetelt platformokon jelenhettek csak meg. Így a hatásuk sem lehetett olyan nagy és átfogó. Ebben a filmben lehetőség lenne egységesen reflektálni a közelmúlt eseményeire, és egyfajta összegzés keretében rámutatni a 2020 óta zajló folyamatok ordító abszurditására. Mi történt, miért, ki hogy látta a dolgokat akkor és most, ki milyen tanulságokat vont le az elmúlt időszakból. Kik mozgatják a szálakat, szembe lehet-e velük szállni, milyen jövőkép kezd kirajzolódni előttünk, és van-e kiút.

mar-csak-ket-het-kamera.jpg

Ha úgy érzed, hogy szükség van egy ilyen filmre, ha úgy látod, hogy előrébb tudná vinni a covidőrülettel kapcsolatos megértést és az ehhez való megfelelő viszonyulást, akkor

a segítségedet szeretnénk kérni.

Egy ilyen munka elkészítéséhez rengeteg időre és energiára van szükség, plusz be kell szerezni a megfelelő eszközöket, és fel kell kérni a megfelelő technikusokat. Ehhez mindenképpen támogatásra van szükségünk, anélkül sajnos nem tud működni. Ezért arra kérünk, hogy a videó alatti linken keresztül vagy akár bármilyen más módon támogasd meg a kezdeményezésünket. Tudjuk, hogy egy film elkészítése csak szerény hozzájárulás a Great Resettel szembeni ellenálláshoz, de ennek ellenére talán mégsem haszontalan. Ha csak néhány ember szemét fel tudja nyitni, ha csak néhány embert ösztönözni tud egy természettel harmonikusabb életmód kialakítására és az értelmesen gondolkozók közti termékeny együttműködésre, akkor már megérte. A döntés most a ti kezetekben is van, nélkületek nem sikerülhet. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediavadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr9617905117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása