A madár az ász

Médiavadász

Médiavadász

Nagy (Okostojás) József, a liberális gyűlöletkeltés nagymestere

AKASZTJÁK A HÓHÉRT ROVAT

2015. április 21. - MédiaVadász

Tudjuk-e, miért csinál a hír24-es Nagy József interjút Vona Gáborral, Orosz Mihály Zoltánnal és más nemzeti közszereplőkkel? Tudjuk-e, miért járja még a vidéket is, ha kell, és miért kutatja kiéhezett hiénaként, kendőzetlenül destruktív szándékkal azokat a pontokat, amelyek még sérülékenyek a nemzeti alakulatok testén, vagy amelyek ugyan nem sérülékenyek, de nem egyeznek az euroatlanti nagyhatalmak demokratikus diktátumaival?

Elsőre azt hihetnénk, Nagy (Okostojás) József a liberalizmus „csodálatos” eszméinek megvédelmezéséért száll szembe a „csúnya”, „kirekesztő” jobboldaliakkal. A felületes szemlélő könnyen azt hiheti, hogy interjúit, cikkeit, tévés szerepléseit az emberek helyes és jó szándékú tájékoztatása motiválja. Ezt a jóhiszemű illúziót megfelelő körültekintés után elvethetjük vele kapcsolatban, már csak azért is, mert a liberalizmus hazugságon és romboláson alapul, ezért képviselőjének vagy teljesen naivnak, vagy rossz szándékúnak kell lennie. Arról nem is beszélve, hogy fellengzős stílusa és gyerekesen provokatív kérdései sem éppen makulátlan szándékait erősítik.

Másodszorra azt gondolhatnánk, hogy Nagy (Okostojás) József megbízott, akit külföldiek vagy titkos csoportok béreltek fel annak érdekében, hogy aljas húzásaival bomlassza a jobboldal törekvéseit. Ez nem volna meglepő, tekintve hogy tömegesen ismerünk ilyen eseteket (elég csak arra a német újságíróra gondolni, aki nemrégiben kitálalt arról, hogyan működik náluk a publikálás). Ugyanakkor e második megközelítés a firkász motivációit nem teljesen fedi le, hiszen itt még mindig szerepet játszhatnak az elvek és a többnyire hamis meggyőződések.

Harmadik nekifutásra fel kell vetnünk, hogy Nagy (Okostojás) Józsefet elvakította a hírnévre való törekvés, aki nevet a jobboldaliság elleni hitvány harccal akar magának szerezni (bőven ismerünk ilyeneket, például a mondatait bazdmeg nélkül elmondani képtelen Farkas Attila Mártont, a higított-butított ezotéria fafejű fenegyerekét). Ez azt jelenti, hogy még csak nem is elvi problémája van az általa egyébként teljesen tévesen felfogott jobboldallal. Ehelyett arról van szó, hogy a jobboldal körmönfont támadásában lát egzisztenciális felkapaszkodási lehetőséget, amivel szánalmas kis karrierjét virágoztathatja.

Összességében tehát egy olyan elvtelen emberről beszélünk, aki a politikai ellentéteket meglovagolva kovácsol tőkét magának. Ezért akart korábban bejutni Vona Gáborhoz, aki egyre népszerűbb Magyarországon, és Orosz Mihály Zoltánhoz, aki pedig komoly eredményei miatt kap egyre nagyobb figyelmet. Tulajdonképpen szüksége van rájuk és a jobboldalra. Tudja jól, hogy népszerűségüknek köszönhetően nyilván az is neves lesz, aki interjút készít velük. Nagy (Okostojás) József egy szenzációt hajhászó, kizárólag romboló szándékú, törtető firkász, akit semmilyen elv vagy eszme nem érdekel: saját pecsenyéjét sütögeti!

Az érpataki felsüléséről, ami után sajtó-helyreigazításnak kellett eleget tennie (nem igazán volt ínyére, pedig rágalmazott szemérmetlenül), külön szösszenet készült, ami itt olvasható. Zárásképp innen idézünk:

Ez az ember úgy rohant ki a polgármesteri hivatalból, ahogy ördög fut a szenteltvíz elől. Nagy József, ez az állítólagos „értékközvetítő”. Végre találkozott valami igazi értékkel, és menten elszaladt. Jegyezzük ezeket a nagy szószólókat! Meg fogjuk látni, hogy a nagy szavak és az arrogancia mögött csak egy erőtlen, tesze-tosza, ideológiátlan senki áll. Olyan médiaszuggesztió által elvarázsolt, lakájként szolgáló öntudatlan kollaboráns, akinek nemzetpusztító tevékenységére haladéktalanul rá kell mutatni. Mert ha minden így marad, még a jelenleginél is nagyobb romlásba taszítják Magyarországot.

nagyjozsi001.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediavadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr47386462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása