A madár az ász

Médiavadász

Médiavadász

Néhány megjegyzés tevékenységünk kapcsán

2018. július 21. - MédiaVadász

mongolia_joelsantos_15.jpg

A Médiavadász kezdetben azzal a céllal indult, hogy a mindennapi híreket, politikai történéseket, kulturális jelenségeket alternatív értelmezési keretben vizsgálja. A stílus kezdetben sok tekintetben kiforratlan volt, és némely cikk teljes következetessége is megkérdőjelezhető. Eleinte egy túlzott kritikusság jellemezte az írásainkat, bíráltunk majdnem mindent és mindenkit, amik kicsit is eltérnek szemléletünktől. Attól a szemlélettől, ami bizonyos formai vagy hangsúlybeli változások ellenére alapjaiban sosem változott tevékenységünk során.

Újabban rájöttünk, nem elég bírálni ahhoz, hogy a pozitív minőségeket felébreszthessük magunkban és a világban. A bírálat, a kritika, ha túlsúlyba kerül, megmérgezi a szemléletet is. Ha mindent rossznak látunk – és ebben a világban nem nehéz mindent rossznak látni –, a kiutakat is elzárjuk magunk elől. Ha a kritika és bizonyos dolgok elvetése nem is kerülhető el, szem előtt kell tartanunk, hogy a gyűlölettel, a megvetéssel magunknak is ártunk. Tisztán kell látnunk, manapság mire megy ki a játék a világunkban. Tudnunk kell, mit szolgál a liberalizmus, a technokrácia, minek a jegyében működik a virtuális valóság vagy a mesterséges intelligencia. Látnunk kell, milyen okkult parancsokat követve ténykednek a modern világ nagy tekintélyei. Ám a végkövetkeztetés sosem lehet a gyűlölet. Nem azért hozunk ítéleteket, hogy legyen kire mutogatnunk, hanem hogy ennek mentén ki tudjunk jelölni másoknak és magunknak egy irányt. Egy irányt, ami lehetőleg szellemi emelkedésünket szolgálja.

Jelenleg van egy blogunk, egy honlapunk és egy videóblogunk. Előbbi kettőre azért van szükség, mert a honlap szervere sajnos néha akadozik, a blog így arra van, hogy ha a honlap nem elérhető, az írásokhoz akkor is hozzá lehessen jutni. (Először csak blogunk volt, de mivel többször előfordult, hogy az üzemeltető letörölte néhány írásunkat – amik valójában semmivel sem voltak durvábbak, mint azok az irományok, amikre válaszul születtek – szükség volt egy honlapra, amibe nem tudnak belenyúlni.) Mostanában kevés új anyag került fel ezekre a felületekre. Ez természetesen még bővülhet, de az oldal részben már elérte a célját, ami az volt, hogy egy olyan tárhelyként szolgáljon a látogatók számára, akik a rajta található írásokon keresztül elindulhatnak önnön szemléletük átformálásának és az önálló gondolkozásnak az útján.

A videóbog képezi a fő csapásvonalat jelenleg. Ez új kihívást jelent számunkra az előzőekhez képest, mindemellett így új csatornát tudtunk nyitni azok felé is, akiket ilyen-olyan okokból elkerülhettek eddigi meglátásaink.

Nem titkolt célunk, hogy ezt főállásban szeretnénk végezni. A videók vagy cikkek megjelenései közti kisebb-nagyobb szüneteknek az az oka, hogy jelenleg még más elfoglaltságainkra is időt kell szakítanunk. Hogy ez változhasson, követőink anyagi támogatására van szükségünk. Erre egyfelől a Patreonon keresztül van lehetőség. Ennek kapcsán nem rég készítettünk is egy könnyed felhívást:

Azonban más opciók is lehetségesek.

Megrendelésre is szívesen készítünk cikkeket vagy videókat,

amennyiben a felvetett téma illeszkedik eddigi tevékenységünkhöz (egyeztetésre ezen a címen van lehetőség: mediavadasz01[kukac]gmail[pont]com). Ily módon nézőnk vagy olvasónk is elégedett, hiszen éppen arról hallhat-olvashat, ami őt kifejezetten érdekli, és mi magunk is támogatást kapunk ahhoz, hogy a jövőben is folytathassuk munkánkat.

Úgy véljük, rendelkezünk a megfelelő szemlélettel és tájékozottsággal ahhoz, hogy a megrendelő által felvetett témákat alaposan körüljárjuk, és levonjuk belőlük azokat a konzekvenciákat, amik révén a megrendelő tiszta áttekintésre tehet szert a kérdéses területet illetően. És nem mellesleg – főleg a videók tekintetében – jól szórakozhat.

Vadászatra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediavadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr8314126643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása