A madár az ász

Médiavadász

Médiavadász

Újabb zavargásokat terveznek az '56-os évfordulóra?

2016. október 09. - MédiaVadász

Ismeretes, hogy a napokban megszűnt az MSZP-s kötődésű, és ily módon a kommunista eszmét egészen a mai napig továbbörökítő Népszabadság. A megszűnés kapcsán az egyik tábor az 5 milliárdos veszteségre hivatkozik, míg a másik a kormány önkényuralmáról beszél és a „szent” sajtószabadság megsértéséről. Érdekes nyilatkozatott tett ennek kapcsán Mirkóczki Ádám, jobbikos szóvivő:

„Bár a napilap a Jobbik szellemiségétől határozottan távol áll, mégis azt üzenjük minden tisztességes baloldali embernek, hogy a Jobbikot ilyen maffiamódszerekkel nem lehet megállítani, s amint leváltottuk ezt a velejéig korrupt és gátlástalan Fidesz-kormányt, helyreállítjuk Magyarországon a sajtószabadságot.

Sanjos ilyen nyilatkozatokra kényszerül egy olyan párt, amelyik minden energiáját kormányleváltó akciókra fordítja, és közben egyre inkább megfeledkezik a valódi értékek átadásáról. A balra tolódó párt a kormányváltás kényszerében arra a sajtószabadságra hivatkozik, amely mindig is a széthúzás, a káosz jegyében működött, és aminek eredeti célja a tradicionális rend meggyengítése volt. A Népszabadsággal ebben az ügyben gyakorlatilag egy platformra kerülő Jobbik nem igazán látja be, hogy hiába vannak a Fidesznek tényleges, és sokszor elég durva visszaélései, az általuk felmutatott alternatíva sem hozna igazi javulást, például jelen esetben, a sajtótermékek színvonalának emelése vonatkozásában.

magyar-idok-kossuth-ter-.jpg

Egyébként a tegnapi balos tüntetés és a Magyar Idők elégetése (mely utóbbival önmagában, a balos csürhét leszámítva még akár egyet is lehetne érteni, hiszen nem sokkal jobb a Népszabadságnál), felveti a kérdést, hogy bizonyos erők nem-e akarják megint meglovagolni '56-ot? A szabadságharc 60. évfordulóján és a 2006-os események 10. évfordulóján, a kormánnyal kapcsolatos általános elégedetlenség miatt eléggé kézenfekvő lenne, hogy bizonyos, az indulatok felkorbácsolásában érdekelt körök (nemzetközi titkosszolgálatok, szabadkőműves szerveződések) most akcióba lendüljenek. Már ha a háttérerőknek célja, hogy valamiféle változást mozdítsanak elő a magyarországi politikai életben. Erre a következő hetek eseményeinek vizsgálata során (pl. tüntetők megjelenése, akik olyan magabiztosan viselkednek, mintha pontos utasításokat és a védelem ígéretét kapták volna) egyértelmű választ kaphatunk.

Egy ilyen eseménysorozathoz bizonyára a Jobbik is támogatólag fog csatlakozni. Habár felmerül a kérdés, hogy ha valóban vissza akarják hozni nekünk a Népszabadságot, ugyan mi az, amit nyernénk velük?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediavadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr5411782471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása