A madár az ász

Médiavadász

Médiavadász

Belpolitikai helyzetjelentés (2016. 47. hét)

2016. november 24. - MédiaVadász

Ha jól látjuk, a Fidesz az utóbbi időben megkezdte azt, amit csak az MSzP-től vártunk volna: elkezdett antiszemitázni, nácizni, rombolni és leépíteni minden tőle önmagát kicsit is jobbra meghatározó mozgalmat. A titkosszolgálati csatákhoz nem értek, tehát nem tudom, ki hova volt vagy van beépülve, de a felszínen ez látszik.

Miként az is, hogy a Fidesz mindezt ráadásul saját kommunikációja teljes elbulvárosításával és liberális „ikonok” beépítésével teszi, tehát nem jobb-, hanem baloldali „értékek” mentén.

Szanyi Andoroknál, Gyurcsányoknál persze továbbra is jobbak maradnak (ez nem nehéz), sőt lehet, hogy ezeket az idiótákat azért is tartották meg mindig is, hogy a csorda tőlük való undorában és a félelem miatt, hogy ezek kerülhetnek hatalomra, biztosan rájuk szavazzon, de ez így roppant kevés lesz.

orban01.jpg

Ami a Jobbikot illeti, rejtély, hogy mik ők, de a Fidesz stílusfordulatának, amit egyébként évekkel ezelőtt széljobb oldalak megjósoltak, ezzel nincs semmilyen kapcsolata. Önmagukban lettek rosszabbak.

Ennek fényében pedig Orbán hősiesen elért eredményeiért valószínűleg kár hallelújázni. Megvan neki a megfelelő, potens (és egyre manifesztebb) nemzetközi háttere. Ezt a váltást régóta készítik elő a megfelelő (nem magyar, nem orosz, és nem is „konzervatív”) körök. Ez közérzetileg elviselhetőbb, de céljait tekintve semmi köze ahhoz, ami számunkra valódi pozitívum lenne.

Na de tekintsük úgy, hogy felzárkózunk lassan valamiféle nyugathoz. Mondjuk. Talán. Ez is valami.

Ferenchegyi Endre

A bejegyzés trackback címe:

https://mediavadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr8111994940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása